Нинова: Реакцията на управляващите е паническа и пълна с лъжи

11:15, 31 яну 19 / Политика 25 1394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Реакцията на управляващите е паническа, объркана, противоречива и изобилства от лъжи", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

В декларация от името на парламентарната група Нинова изрази позиция по изнесената от съпартийката ѝ Елена Йончева информация, която според нея показва как настоящият министър на културата Боил Банов, в качеството му на зам.-министър през 2016 г. е съдействал за опрощаването на неустойка на строителна фирма, работила на столичното Ларго.

„Първо – депутати от ГЕРБ веднага нарекоха изнесената информация „компромат и помия“. Но вицепремиерът Томислав Дончев разпореди проверка. В коя държава вицепремиер разпорежда проверка на компромати и се занимава с помия“, попита Нинова от парламентарната трибуна.

Тя разкритикува тезата, че Елена Йончева и депутати от БСП само изнасят дадена информация, но никога не подават официален сигнал до прокуратурата или другите компетентни органи. Тя припомни, че е такъв е подаден до главния прокурор на 9 юни 2017 г. и е свързан с оградата по българо-турската граница. „Делото е образувано и се разследва“, аргументира се Нинова, която е подчерта още, че сигнал по темата е подаден и до всички европейски посланици. Главният прокурор е бил сезиран още за Хасково и „Кумгейт“, където също се води разследване.

„На фона на всичко това е впечатляващо оглушителното мълчание на премиера Борисов. Няма сини и червени лампи. Изведнъж светлините в Министерски съвет изгаснаха“, коментира още лидерът на БСП.

Според нея т. нар. афера „Ало…, Банов съм“ е показателна за управлението на страната. „Общото за трите кабинета на Борисов е „Ало, корупция“, „Ало, кражби“. Това е модел на управление, на задколисие, където политическа власт, част от съдебната власт и сенчестия бизнес са заедно, в името на личния си интерес и личния си джоб“, допълни още Корнелия Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама