Кирил Десподов дебютира с "Каляри" срещу "Милан"?

11:50, 31 яну 19 / Спорт 25 1393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кирил Десподов може да дебютира по страхотен начин за новия си клуб. Националът бе продаден на "Каляри" за почти 5 млн. долара, като е възможно още в първия си мач за своя нов отбор той да излезе срещу "Милан".

Едва ли националът ще бъде на терена срещу "Аталанта" в предстоящата битка на "Каляри" от Серия "А". Но на 10 февруари вече би трябвало да е свикнал с обстановката в Италия и да е готов за сериозен сблъсък. Именно тогава е срещата на състава му с "росонерите".

Същественият проблем пред сардинци е ниската резултатност, като те са реализирали 19 гола за 21 срещи, а са допуснали 30, отбелязва "Тема: Спорт".

От ЦСКА съобщиха днес, че са финализирали официално трансфера с клуба от Серия А, а след като Десподов премина успешно медицински прегледи и парафира личния си контракт за срок от 4,5 години.

"Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. "ЦСКА" обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с "Барселона". Отделно "ЦСКА" ще запази 15% при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в Калчото", съобщава клубът.

За два сезона и половина с червената фланелка Десподов изигра общо 79 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 24 гола и записа 30 асистенции. Като играч на "армейците" той се утвърди и в мъжкия национален отбор, където отбеляза важен гол срещу Кипър. Заради силните си изяви през 2018 година бързоногото крило бе обявено за "Футболист №1" на България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама