Депутат от БСП: 3 от 5 акта за спиране на строежа на Ларгото са фалшиви

09:40, 31 яну 19 / Политика 25 1484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Три от общо петте акта номер 10, издадени за временно спиране на строителните дейности на Ларгото, са фалшиви”, заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Димитър Данчев в коментар на записите, изнесени в сряда от социалистическата партия и уличаващи министъра на културата Боил Банов в корупция. Според социалистите записите доказват, че през 2016 г., тогава в качеството си на заместник-министър, Банов е направил така, че фирмата изпълнител на проекта за Ларгото да не плати на държавата неустойка от около 700 000 лева.

"Периодите, за които има издаден акт 10, не се броят за закъснение", обясни Данчев. А левицата имала основание да смята, че три от издаваните на въпросната компания актове не са истински.

„Другите два са внесени по-рано и вече са фигурирали в доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Банов е бил посъветван от някого въпросните актове да бъдат изпратени допълнително в Агенцията за обществени поръчки и така те не са попаднали в полезрението на доклада”, каза още Данчев.

Той допълни, че освен неустойката, съгласно договора, при незавършване на работата в срок, е трябвало да се усвои и гаранцията от над 314 000 лева. Това обаче също не било направено, твърди депутатът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама