Работи ли Карбовски за БСП? Вижте какво се случи след материала на ТОПНОВИНИ

09:00, 31 яну 19 25 6999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мартин Карбовски излезе с пост в социалната мрежа по повод материала от онзи ден на ТОПНОВИНИ за предполагаемото му участие в конгреса на БСП.

Журналистът реагира по този начин (прикачвайки скрийншот към нелепата новина “Лед покри Дунава край Сливен” от друг източник) повече от 24 часа след материала ни.

В статията ни стана достатъчно ясно, че сме проверили сигнал от присъствали на събитието. На стрийминга, достъпен в официалния профил на БСП, има няколко момента, в които в залата се чува глас, даващ основателни съмнения, че журналистът е бил ангажиран със събитието. Линковете са достъпни в материала ни от онзи ден.

В рамките на вчерашния ден никой от засегнатите в статията ни не отговори по същество на въпросите, които зададохме, а екипът ни продължи да проучва темата. Междувременно в нея се включи и евродепутатът Петър Курумбашев, който сподели статус в социалната мрежа, гласящ:


Приятелството между члена на БСП и евродепутат от ПЕС Курумбашев и журналиста Карбовски в последните години води до куп интересни инициативи, организирани в някои случаи точно от структури на Българската социалистическа партия.

Около година след старта на предаването си “Втори план” по bTV Мартин Карбовски участва в среща със соцактива в Плевен, заедно с приятеля си от десетилетия.

Отново през същата година, но в края на ноември, Карбовски е част от “една приятна и ползотворна среща, по инициатива на Младежите от БСП-Варна”. Снимки от събитието са качени на официалната фейсбуук страница на БСП Варна.

През април миналата година турнето на Карбовски и Курумбашев сред актива на БСП продължава със събитие в Силистра. Покана за него е разпратена до местни медии и е споделена на фейсбуук страницата на местната структура на БСП.

В последвалата инфомация за вече проведената среща се обяснява, че тя е организирана от Петър Курумбашев, БСП Силистра и граждански съвет “За Силистра”. ТОПНОВИНИ не откри никакви следи в онлайн пространството за съществуването и работата на гражданския съвет, освен конкретното събитие.

Екипът ни ще продължи да проверява фактите, без да желае да "пришива" никого, особено "независими хора към официозни чужди тям каузи". 

И ако приемем, че гласът, който се чува на записите от конгреса на БСП не е на Мартин Карбовски, то част от поставените вече въпроси продължават да стоят на дневен ред. Причината - структурите на БСП по места публикуват във времето информация за различни събития с участието на журналиста. Нещо повече - в част от тях на практика местните структури декларират себе си като организатори. Всички тези срещи се случват след като Карбовски е започнал предаването си "Втори план" по bTV. До момента не знаем дали журналистът е известил първо телевизията за събитията във Варна, Плевен, Силистра и Пазарджик.

 

Редакцията на ТОПНОВИНИ е готова да отрази всички гледни точки по темата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама