Работи ли Карбовски за БСП? Вижте какво се случи след материала на ТОПНОВИНИ

09:00, 31 яну 19 / Общество Сподели в: 25 5779 Topnovini Автор: Topnovini
1

Мартин Карбовски излезе с пост в социалната мрежа по повод материала от онзи ден на ТОПНОВИНИ за предполагаемото му участие в конгреса на БСП.

Журналистът реагира по този начин (прикачвайки скрийншот към нелепата новина “Лед покри Дунава край Сливен” от друг източник) повече от 24 часа след материала ни.

В статията ни стана достатъчно ясно, че сме проверили сигнал от присъствали на събитието. На стрийминга, достъпен в официалния профил на БСП, има няколко момента, в които в залата се чува глас, даващ основателни съмнения, че журналистът е бил ангажиран със събитието. Линковете са достъпни в материала ни от онзи ден.

В рамките на вчерашния ден никой от засегнатите в статията ни не отговори по същество на въпросите, които зададохме, а екипът ни продължи да проучва темата. Междувременно в нея се включи и евродепутатът Петър Курумбашев, който сподели статус в социалната мрежа, гласящ:


Приятелството между члена на БСП и евродепутат от ПЕС Курумбашев и журналиста Карбовски в последните години води до куп интересни инициативи, организирани в някои случаи точно от структури на Българската социалистическа партия.

Около година след старта на предаването си “Втори план” по bTV Мартин Карбовски участва в среща със соцактива в Плевен, заедно с приятеля си от десетилетия.

Отново през същата година, но в края на ноември, Карбовски е част от “една приятна и ползотворна среща, по инициатива на Младежите от БСП-Варна”. Снимки от събитието са качени на официалната фейсбуук страница на БСП Варна.

През април миналата година турнето на Карбовски и Курумбашев сред актива на БСП продължава със събитие в Силистра. Покана за него е разпратена до местни медии и е споделена на фейсбуук страницата на местната структура на БСП.

В последвалата инфомация за вече проведената среща се обяснява, че тя е организирана от Петър Курумбашев, БСП Силистра и граждански съвет “За Силистра”. ТОПНОВИНИ не откри никакви следи в онлайн пространството за съществуването и работата на гражданския съвет, освен конкретното събитие.

Екипът ни ще продължи да проверява фактите, без да желае да "пришива" никого, особено "независими хора към официозни чужди тям каузи". 

И ако приемем, че гласът, който се чува на записите от конгреса на БСП не е на Мартин Карбовски, то част от поставените вече въпроси продължават да стоят на дневен ред. Причината - структурите на БСП по места публикуват във времето информация за различни събития с участието на журналиста. Нещо повече - в част от тях на практика местните структури декларират себе си като организатори. Всички тези срещи се случват след като Карбовски е започнал предаването си "Втори план" по bTV. До момента не знаем дали журналистът е известил първо телевизията за събитията във Варна, Плевен, Силистра и Пазарджик.

 

Редакцията на ТОПНОВИНИ е готова да отрази всички гледни точки по темата.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани