ГЕРБ: БСП е сайт за фалшиви новини с главен редактор Елена Йончева

14:05, 30 яну 19 / Политика 25 1547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"От партия БСП се трансформира във фалшив сайт и негов главен редактор е Елена Йончева, собственик на офшорна компания. Тази партия, като гледам с какви темпове върви, е на път самата тя да се превърне в една офшорна компания". Това коментира народният представител от ГЕРБ Тома Биков по повод изнесената информация от Елена Йончева за нарушения при изграждането на Ларгото, предаде БГНЕС.

Йончева изнесе данни, които според нея показват как настоящият министър на културата Боил Банов, в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г., е съдействал за опрощаването неустойка на строителна фирма, работила по проекта.

От ГЕРБ са категорични, че цялата парламентарна група на партията застава зад Боил Банов и провежданата от него политика.

„Бих призовал всички журналисти да спрат да наричат г-жа Елена Йончева разследващ журналист. Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация. То е именно това – подаваш фалшива информация и я тиражираш с цел да опетниш политическия опонент с неполитически средства. Това прави г-жа Йончева“, смята Биков.

Съпартиецът му Маноил Манев подчерта, че според него действията на Елена Йончева са продиктувани от желанието да „гаси голямата жега край себе си“, заради повдигнатите ѝ обвинения за пране на пари от страна на прокуратурата. „Трябваше все пак да се намери някакъв вариант да прехвърляме нещата от болната страна на здравата“, смята Манев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама