Румен Радев заминава на държавно посещение в Португалия

08:50, 30 яну 19 / Политика 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 30 и 31 януари 2019 г. президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Лисабон по покана на португалския си колега Марсело Ребело де Соуза. Възможностите за разширяване на търговско-икономическите отношения, сътрудничеството в областта на образованието, науката, иновациите и културата, въпроси от дневния ред на ЕС, както и миграцията, ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди в рамките на визитата си в Португалската република.

На 30 януари, на Площада на Империята, президентът Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония от португалския си колега Марсело Ребело де Соуза, след което в манастира „Жеронимош“ ще положи венец и ще отдаде почит пред паметта на големия португалски поет Луиш Ваш ди Камойнш.

В двореца „Белем“ в Лисабон Румен Радев ще проведе среща със своя колега Марсело Ребело де Соуза, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Португалия.

През втория ден от посещението си в Португалия Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на страната Антонио Коща и с председателя на Асамблеята на Португалската република Едуардо Феро Родригеш.

В Лисабон българският държавен глава ще се срещне с кмета на града Фернандо Медина. На церемония в двореца „Пасош до Консельо де Лижбоа” президентът Румен Радев ще получи Почетния ключ на града.

По-късно, в сградата на българското посолство в Лисабон, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама