В сряда ще е облачно и дъждовно, по планините - сняг

07:15, 30 яну 19 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра - от сняг. Отново повече като количество ще са валежите в западните райони и Рило-Родопската област.

В Северозападна България поради ниските температури в приземния слой са възможни поледици. В Източна България ще духа умерен вятър от югоизток и там ще е най-топло. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, в Източна България до 12-14 градуса. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в Източна България до 7-8 градуса.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама