Вигенин: Има нужда от силна лява алтернатива, на този етап това е БСП

10:40, 29 яну 19 / Политика 25 922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България има нужда от силна лява алтернатива. Дали БСП може да бъде единствената такава – нека да видим. На този етап е. Това каза депутатът от ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин по NOVA.

Вигенин коментира думите на президента, че би подкрепил нов политически проект, ако той работи за модернизация на България.

„Президентът описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива . Не казвам, че говори за БСП, но не смятам, че това е елемент на конфронтиране с БСП. Смятам, че в този вакуум, който се създава в момента, нарастващият брой на хора, които декларират , че не са решили за кого да гласуват, възможно е да се появи нов проект, който, ако е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим и визията, която приехме, да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи, каза той.

Депутатът не изключи възможността обаче, че ако бъде създаден ляв проект, БСП може да потърси партньорство с него. „Президентът не е заявил, че той ще създава политически проект, както се опитват някой да го вменяват, а формалната подкрепа. Така, както не харесва това, което прави ГЕРБ, нищо не пречи да хареса това, което една или друга партия предлага”, каза Вигенин.

Президентът в своята реч вчера описа много обективно ситуацията в страната. Нараства усещането, че има нужда от промяна в страната, каза още депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама