Каракачанов: При договор със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет

18:35, 28 яну 19 / Политика 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако ние подпишем договор със САЩ, ще лети на крилете на най-добрия боен самолет". Така министърът на отбраната Красимир Каракачанов отговори на критиките на президента Румен Радев, съобщава БГНЕС.

Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника, коментира военният министър.

”За година и девет месеца не помня друго правителство и друг министър да е вдигал заплатите на военнослужещите с близо 20%, всяка година - с по 10%. Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника. Защото българската авиация не е само новият самолет, българската авиация е и съществуващите към момента изтребители, бомбардировачи и учебни самолети, хеликоптери и др. До момента за тях не бяха отделяни необходимите средства. Българската авиация е и онези транспортни летателни средства като "Спартан"-ите и "Кугър"-ите, които бяха закупувани преди десетина година, за тях също бяха отделени средства”, заяви Каракачанов.

Той посочи, че откакто беше премахната наборната военна служба, през 2018 г. за пръв път постъпилите в армията са повече от тези, които са напуснали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама