СУ на 988-мо място според рейтинга за академичните постижения

16:05, 28 яну 19 25 1082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на 988-мо място в Рейтинга за академичните постижения на университетите (URAP) за 2018/2019 година. Алма матер е на 404-то място в Европа от 817-те европейски университета, съобщиха от висшето училище в понеделник. 

Сред основните индикатори, които определят позицията на Софийския университет, са броят на статиите, броят на цитатите, общият брой на научни документи, импакт факторът и международното сътрудничество.

Системата за класиране на URAP събира данни за 4000 висши училища в цял свят, оценява академичните постижения с основен фокус върху научната дейност и класира най-добрите 2500 университета в света. Това прави класацията една от най-всеобхватните рейтингови системи, представящи най-добрите 10 на сто от световните университети.

Класацията се извършва всяка година от Изследователската лаборатория за рейтинг на академичните постижения на университети, създадена като международен проект през 2009 г. в Института по информатика на Близкоизточния технически университет в Анкара, Турция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама