Вестник The Daily Telegraph поднесе извинения на Мелания Тръмп

21:34, 26 яну 19 / Свят 25 1565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

The Daily Telegraph се извини на съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп Мелания за това, че е изкривил редица епизоди от нейната биография. Изданието е готово да компенсира накърнената репутация на първата дама на САЩ.

"Без никакви резерви, ние се извиняваме на първата дама и нейното семейство за неудобствата, причинени от публикуването на тези твърдения. В знак на нашето съжаление се съгласихме да платим на г-жа Тръмп значителна компенсация за щетите, както и да покрием разходите й за адвокати“, се посочва в публикацията.

На 19 януари седмичното издание на вестника публикува статия, озаглавена „Загадката Мелания“, в която според признанието на ръководството на вестника са направени редица фактологични грешки. В едно от твърденията се посочва, че бъдещата съпруга на президента на Съединените щати е принудена да напусне обучението си в университета в Любляна, без да издържи нито един изпит. Сега изданието пише, че това не е вярно и че в действително е напуснала университета по собствено желание, за да може да направи кариера на модел. Вестникът също така опроверга и по-рано публикувана информация, че Мелания дължи успеха си като модел на Доналд Тръмп, а допреди да го срещне не е била известна.

Освен това, The Daily Telegraph призна, че е сбъркал годината на запознанството на Доналд Тръмп и Мелания, посочвайки 1996-а година вместо 1998-а година.
На страниците си в социалните мрежи Първата дама на САЩ периодично обръща внимание на различни неточности в публикациите на медиите за нея и нейното семейство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама