Туристическият поток между България и Азербайджан се е увеличил с 40%

16:58, 26 яну 19 / Икономика Сподели в: 25 750 Topnovini Автор: Topnovini
1

Туристическият поток между България и Азербайджан се увеличи значително със стартирането на полетите между София и Баку, заяви Николай Янков, българският посланик в Азербайджан.

„Броят на издадените визи за азербайджански граждани се е увеличил с поне 40% от откриването на полета и смятаме, че тази година положителната тенденция ще продължи след възобновяване на редовните полети през пролетта”, каза той. Посланикът подчерта, че целта е да се постигнат резултати, които да са още по-значителни за гражданите на двете републики.

Дипломатът заяви, че установяването на пряк полет между столиците е много мъдро политическо решение, взето от лидерите на страните, което вече дава много положителни резултати.
„Сега има повече възможности за по-топли отношения между България и Азербайджан и по-интензивни контакти в бизнеса и по-динамични икономически отношения", изтъкна Янков.

Церемонията по откриването на полета между Баку-София се проведе на 16 януари 2018-а година по време на преговорите на президентите на Азербайджан Илхам Алиев и България Румен Радев, когато бе постигнато споразумение за откриване на директни полети между столиците

Столицата на България е първият град в ЕС, където азербайджанската нискотарифна авиокомпания Buta Airways извършва директни полети.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани