Затвориха прохода „Превала“

17:35, 25 яну 19 25 1525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Проходът „Превала“ е затворен за движение на всички моторни превозни средства заради обилния снеговалеж", съобщи зам.-областният управител Адриан Петров.
 
Причината да се вземат крайните мерки е пренасочването на техниката към другите критични точки в областта, проходите „Пампорово“ и „Рожен“, където всички автомобили трябва да са с вериги, като е забранено движението на моторни превозни средства с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Над 80 машини са включени в разчистването, включително и ротори на военните, но положението е доста сериозно, тъй като продължава да вали и трупа сняг, който на този етап надхвърля 1 м във високите части на областта.

От пътните служби призовават хората да не предприемат пътувания, ако това не е наложително.
 
Засега няма населени места без ток и вода, както и разлив на реки.
 
Поради обилен снеговалеж на територията на община Смолян, Чепеларе, Доспат, Девин, Борино и Баните, на територията на този общини се ограничава движението на товарни МПС над 12 т.

Тежка е обстановката заради обилния сняг в района на прохода Предела на път II- 19-Симитли-Банско. Трафикът към Банско е много интензивен, той се затруднява заради обилния сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама