ООН: Над 350 са арестувани при протестите във Венецуела

17:55, 25 яну 19 / Свят 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 350 души са арестувани тази седмица във Венецуела при протестите срещу режима на президента Николас Мадуро, заяви Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет.

В комюнике Бачелет посочи, че службата й е получила информация за масови арести - общо над 350 души тази седмица, като само на 23 януари са били задържани 320 души.

Позовавайки се на достоверни местни източници, тя отбеляза, че във вторник и сряда са били убити най-малко 20 души, които "изглежда са били улучени при стрелба от страна на силите за сигурност или членове на подкрепящи режима въоръжени групи".

Според венецуелската неправителствената организация за наблюдение на социалните конфликти, за четири дни са били убити 26 души.

Бачелет настоя за независимо и безпристрастно разследване дали властите не са упражнили прекомерна сила и дали не са извършени престъпления от членове на проправителствени или други въоръжени групировки".

"Крайно обезпокоена съм от ситуацията във Венецуела, която би могла бързо да излезе от контрол и да има катастрофални последици", подчерта тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама