АПИ: Старият път през прохода Витиня ще бъде оправен веднага щом времето стане сухо

10:40, 25 яну 19 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изчакваме да стане сухо и веднага започваме ремонт на стария път през прохода Витиня. Това коментира нж. Иван Василев от Пътната агенция пред bTV.

За проблема с огромните дупки, които затрудняват шофьорите и са реална опасност за живота им, алармирахме и от Топновини. За да избегнат кратерите, камионите и автомобилите преминават дори в насрещното.

Положението се влошава от факта, че от доста време по този маршрут преминава целият тежкотоварен трафик от столицата към Северна България. Тировете се движат често са с висока скорост, като се опитват да избегнат по-големите дупки, с което стават изключитено опасни и за останалите участници в движението, и за самите управляващи ги шофьори.

Особено засегнати са жителите на с. Врачеш, които всекидневно минават по този път. Местните са обезпокоени, тъй като освен натоварения тежкотоварен трафик, огромните дупки всекидневно застрашават живота им.

В регистрите трасето е записано като Първокласен републикански път. Винетки също се изискват.

Поддръжката на пътя би трябвало да се извършва от Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ). Проблемът е от години и от агенцията са известени за него от стотици жалби на шофьори, става ясно от коментари в социалните мрежи.

„Пътят не би трябвало така да изглежда, искам да се извиня на шофьорите за неудобствата. Изчакваме да стане сухо и ще започнем да запълваме”, каза инж. Иван Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама