Планират изграждане на индустриална зона в Търговище

15:00, 24 яну 19 25 2144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес и кметът на Търговище Дарин Димитров обсъдиха възможността за изграждане на индустриална зона в района.

По време на проучвателната визита кметът показа на г-жа Барес терени край града, които са с подходящо местоположение, в близост до жп линия и с бърз достъп до магистралата за Шумен и Варна.

„За инвеститорите е важно да има изградена добра инфраструктура и квалифицирана работна ръка. В плюс ще е да има изградени производствени и складови площи, за да могат инвеститорите по-бързо да стартират бизнеса си“, отбеляза изпълнителният директор на НКИЗ.

„Идентифицирали сме терени на общината, които могат да се подготвят и да станат подходящи за евентуални инвеститори“, отбеляза кметът Дарин Димитров.

Г-жа Барес каза, че Търговище е подходящ като град и може да кандидатства по програмата за развитие на индустриалните зони „Региони в растеж“.

„Национална компания индустриални зони“ може да консултира общината като дружество с опит как да организира и проектира изграждането на една индустриална зона, за която да получи финансиране по програмата“, каза още Антоанета Барес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама