Дейвид Бекъм купи дял от английски клуб

16:10, 23 яну 19 / Спорт 25 1165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата Дейвид Бекъм купи 10% от пакета акции на гонещия промоция във Втора лига "Салфорд Сити", правейки „Випуск 92“ мажоритарен собственик в клуба. Той се присъедини към бившите си съотборници в "Манчестър Юнайтед" Гари и Фил Невил, Ники Бът, Райън Гигс и Пол Скоулс, които също имат дял в "Салфорд". Появата на Бекъм сред собствениците означава, че Питър Лим остава най-големият акционер в клуба с 40%.

От ръководството вече излязоха с изявление, в което казаха, че бизнесменът ще продължи да осигурява финансова подкрепа за бъдещото развитие на тима. "Салфорд" е трети в Националната лига, но е само на точка от лидерите в таблицата "Лейтън Ориент" и "Солихъл Моорс" при 16 оставащи кръга до края на първенството.

"За мен е чест да се присъединя към Питър и "Випуск 92" като съсобственик на "Салфорд". Това е специален клуб", започна Бекъм. "Прекарах ранните си години в Манчестър Юнайтед в "Салфорд". Израстнах там, затова идването ми тук ме прави истински щастлив. "Салфорд" е постигнал толкова много успехи за кратък период от време, феновете са невероятни и съм наистина развълнуван да бъда отново тук", завърши бившият английски национал. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама