Трима души са в реанимация във Великотърновската болница с усложнения от грип

14:40, 23 яну 19 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима души са настанени в Отделението по реанимация във Великотърновската болница с усложнения вследствие на грип, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Сред тях е 21- годишна жена, която е бременна в 30-та гестационна седмица и 6-годишно дете. И двамата са с вирусен енцефалит и е доказан грипен вирус. Днес е постъпила и жена с двустранна пневмония. И тримата са в тежко състояние.

От началото на месеца Инфекциозното отделение на областната болница работи на пълен капацитет. Там са настанени десет души, сред които и деца на възраст от 5-10 години. Началникът на отделението д-р Константин Рашков е посочил, че предстои да бъде изпратено официално писмо до РЗИ - Велико Търново за обявяване на грипна епидемия, тъй като случаите се увеличават, както и броят на хората с тежки усложнения.

От началото на месеца през детското отделение са преминали над 200 деца. А в момента броя на приетите за болнично лечение е 50, е съобщил началникът на отделението д-р Валентин Точков.
Лекарите напомнят, че основните симптоми на вируса са висока температура, главоболие, нарушено съзнание и остра кашлица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама