Новак Джокович отива на седми полуфинал в Мелбърн след сет и половина

13:50, 23 яну 19 / Спорт 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният №1 в тениса Новак Джокович се класира за седми път на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и общо 34-и в турнирите от Големия шлем. До момента сърбинът е печелил всеки път титлата, когато е достигал до тази фаза в Мелбърн.

Той се наложи над Кей Нишикори с 6:1, 4:1 и отказване на японеца заради травма в дясното бедро..

Джокович започна мобилизирано срещата, докато неговият съперник очевидно изпитваше дискомфорт. След петия гейм Нишикори повика физиотерапевт на корта, но това не успя да реши проблемите му и в средата на втората част Кей беше принуден да се откаже.

"Имали сме толкова битки срещу Кей, четвъртфинали, полуфинали. Тук се срещаме за втори път. Съжалявам, че всичко свърши така. Надявам се, че не е сериозно и той ще се възстанови бързо. За мен пък се получи така, както лекарите биха препоръчали. След тежкия мач преди два дни (над три часа и четвърт срещу Даниил Медведев) най-доброто беше да не прекарам много време на корта днес. Чувствам се добре физически. Вече съм на полуфиналите и ще направя всичко възможно, за да се подготвя максимално добре", каза Джокович в интервюто на корта.

На полуфиналите Ноле се изправя срещу №28 Люка Пуй от Франция. Двамата ще играят за първи път един срещу друг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама