Обявиха грипна епидемия в Сливен, удължават ваканцията в Хасково

15:00, 22 яну 19 / Общество 25 1194 Topnovini
1

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания  в обл. Сливен  Регионална здравна инспекция - Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 23 януари 2019 г.

С оглед прекъсване на епидемичния процес и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип са разпоредени противоепидемични мерки на ръководителите на лечебни и социални заведения и кметовете по общини.

Мерките включват преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации, провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца не се приемат и не се допускат до работа заболели лица от персонала. Спира се и провеждането на масовите мероприятия.

Регионална здравна инспекция - Сливен предложи на Регионално управление на образованието – Сливен прекратяване на учебните занятия в училищата на обл. Сливен за периода 23-27.02.2018 г.

Обявиха грипна ваканция до понеделник в Хасковска област. На среща в РЗИ личните лекари са уведомили здравните инспектори за увеличение на заболеваемостта.

Началникът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова съобщи, че до понеделник се спират детските и женските консултации. Към момента 1071 училища в страната спират занятия заради грипната епидемия.

Препоръчва се при наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение. Болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към избран от тях лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 175 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.