Жени стават жертва на измамници и по скайп

15:10, 22 яну 19 / Крими 25 560 Topnovini
1

Жертви на измамници в последно време стават самотни жени, които завързват запознанства през интернет - обичайно по скайп, предупреди директорът на областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Никола Панчев на пресконференция, цитиран от БТА.

По думите му три подобни случая са регистрирани в региона за половин година, като единият опит за измама е предотвратен.

Обикновено жените са заблуждавани, че контактуват с американци или мъже на добра служба, които печелят доверието им и в определен момент ги уведомяват, че ще им изпратят злато или други ценности в колет, разказа за схемата Панчев. Жените са карани да превеждат пари по банкови сметки в страни извън Европейския съюз, за да освободят пратките.

При един от случаите потърпевшата е превела не само голяма сума от наличните си пари, но е теглила и заем. Веднага след преводите банковите сметки са закривани бързо, допълни Никола Панчев.

Новост в традиционните измами по телефона - мними полицаи да търсят съдействие от граждани, е да се карат потърпевшите хора да носят поисканите пари в друго населено място. При последния разкрит случай измамниците са поръчали на жена от Тервел да занесе 3700 лева в Силистра. Вероятно измамниците смятат, че така забавят действията на полицията, посочиха от областната дирекция на МВР.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани