Пет начина да запазим тонуса си през целия ден

13:00, 27 яну 19 25 1693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как да сме здрави и пълни с енергия през целия ден? За да успеем да го постигнем е необходимо да спазваме някои правила в ежедневитето си. С малко усилия можем да подобрим значително нивото на активност и работоспособност, както и процеса на възстановяване и сън.

Движете се повече

Физическата активност повишава производство на серотонин и ендорфини, които имат позитивен ефект върху организма и повишават енергията. Спортът регулира вътрешният биологичен часовник, благоприятства съня и възстановяването по време на сън.

Включете ацеролата към менюто си

Плодовете на този тропически храст съдържат олигоелементи, калций, желязо, магнезий, фосфор, витамини А, В6 и 40 пъти повече витамин С, отколкото има в портокала.

Баните за отпускане са задължителни

Ваните с етерични масла са известни с успокояващия си и релаксиращ ефект. Уханието на лавандула отпуска и предразполага към сън, а уханието на бор успокоява нервите.

Ограничете кафето и възбуждащите средства

Кафето ви дава измамното усещане, че сте тонизирани, че сте стимулирани, но това усещане за сила и енергия е временно и краткотрайно. Добре е да ограничите броя на кафетата, които изпивате през деня и да избягвате да пиете кафе след 16 часа. А ако си мислите, че не можете без това, заменете късното следобедно кафе с безкофеиново.

Спете достатъчно

Добрата спокойна нощ, прекарана във възстановяващ сън, е необходима, ако не искаме да се събудим на следващата сутрин с натежали клепачи и тъмни сенки под очите, изнервени и уморени. Не си лягайте твърде късно вечер и се опитайте да си създадете един редовен ритъм на сън, съветват от Elle.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама