Пет начина да запазим тонуса си през целия ден

13:00, 27 яну 19 / Здраве 25 881 Topnovini
1

Как да сме здрави и пълни с енергия през целия ден? За да успеем да го постигнем е необходимо да спазваме някои правила в ежедневитето си. С малко усилия можем да подобрим значително нивото на активност и работоспособност, както и процеса на възстановяване и сън.

Движете се повече

Физическата активност повишава производство на серотонин и ендорфини, които имат позитивен ефект върху организма и повишават енергията. Спортът регулира вътрешният биологичен часовник, благоприятства съня и възстановяването по време на сън.

Включете ацеролата към менюто си

Плодовете на този тропически храст съдържат олигоелементи, калций, желязо, магнезий, фосфор, витамини А, В6 и 40 пъти повече витамин С, отколкото има в портокала.

Баните за отпускане са задължителни

Ваните с етерични масла са известни с успокояващия си и релаксиращ ефект. Уханието на лавандула отпуска и предразполага към сън, а уханието на бор успокоява нервите.

Ограничете кафето и възбуждащите средства

Кафето ви дава измамното усещане, че сте тонизирани, че сте стимулирани, но това усещане за сила и енергия е временно и краткотрайно. Добре е да ограничите броя на кафетата, които изпивате през деня и да избягвате да пиете кафе след 16 часа. А ако си мислите, че не можете без това, заменете късното следобедно кафе с безкофеиново.

Спете достатъчно

Добрата спокойна нощ, прекарана във възстановяващ сън, е необходима, ако не искаме да се събудим на следващата сутрин с натежали клепачи и тъмни сенки под очите, изнервени и уморени. Не си лягайте твърде късно вечер и се опитайте да си създадете един редовен ритъм на сън, съветват от Elle.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.