Меси спаси "Барса" за 30 минути

08:50, 21 яну 19 / Спорт 25 1071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Барселона" победи гостуващия "Леганес" с 3:1 в мач от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион. С основна заслуга за успеха бе звездата на каталунците Лионел Меси. Аржентинецът влезе като резерва в 64-ата минута при резултат 1:1, имаше участие във втория и вкара третия гол за "блаугранас".

На "Камп Ноу" шампионите доминираха през първата част и поведоха в 32-ата минута чрез Усман Дембеле, възползвал се от пас на Жорди Алба.

"Леганес" обаче изненадващо изравни след почивката. В 57-ата минута точен бе датският национал Мартин Брайтуайт. Само 7 минути по-късно Ернесто Валверде пусна в игра Лионел Меси.

В 71-ата минута вратарят на гостите Пичу Куеляр изби силен шут на Меси, но притичалият Луис Суарес се разписа с добавка. При попадението уругваецът удари с коляно стража на "Леганес", който обаче не бе овладял топката в този момент. След намеса на системата за видеоповторения (VAR) голът бе зачетен.

Оставащите минути преминаха под диктовката на каталунците и те направиха резултата 3:1 във втората минута от добавеното време. Точка на спора сложи Меси. За него това бе гол №18 от началото на сезона и 401-ви в Примера дивисион.

Така "Барселона" е лидер с 46 точки, 5 пред втория "Атлетико" Мадрид и 10 пред "Реал" Мадрид. "Леганес" заема 14-ата позиция с 22 пункта.

През седмицата на каталунците предстои гостуване на "Севиля" в първия четвъртфинал между двата тима от турнира за Купата на краля. Двубоят е в сряда (23 януари) от 22:30 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама