Най-малко 20 жертви и 70 ранени при взрив на нефтопровод в Мексико

09:47, 19 яну 19 / Свят 25 1170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 21 души станаха жертва на експлозия и пожар по тръбопровод с гориво в щата Идалго в Мексико. Ранени са повече от 70 човека. Губернаторът на региона заяви, че поддържа връзка с президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, за да помогне на засегнатите семейства.
"Призовавам цялото правителство да помогне на хората на мястото на инцидента", пише държавният глава в Twitter .

Експлозията и пожарът станаха в петък вечерта на място, където местни жители пробили тръбат в опит да откраднат от течащото гориво.

От края на миналата година мексиканските власти започнаха активно да се борят с кражбите на гориво, привличайки въоръжените сили към тази задача. До 7 януари няколко хиляди войници окупираха шест петролни рафинерии на държавната нефтена и газова компания Pemex и няколко терминала за горива. Решението на правителството да се откаже от използването на тръбопроводи за транспортиране на гориво доведе до рязък спад в обемите на транспортиране и в резултат на недостиг на гориво в няколко региона, включително и в столицата.

През 2018-а година в Мексико са открити над 12,5 хиляди незаконни вставки в тръбопроводите на компанията, което е с 45% повече в сравнение със същия период на 2017-а година. Според властите, освободени в края на декември 2018-а година, загубите на компанията от кражби на горива и петрол надхвърлиха три милиарда долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама