Томислав Дончев: Вече има предложения за съкращения в администрацията

18:45, 18 яну 19 / Политика 25 1652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви пред bTV, че вече са постъпили предложения за 1600 съкращения в държавната администрация. Той добави, че това не са окончателни цифри, понеже се очакват предложенията на още две министерства.

Това са само 2% от цялата администрация, отбеляза вицепремиерът.

Дончев обясни, че съкращенията за никой не са приятни, но администрацията отдавна трябва да бъде оптимизирана. Тя е създавана за друго време, когато комуникациите са били по-слаби. Той обаче коментира, че нашата администрация далеч не е една от най-големите в Европа.

„През пролетта – март-април, ще сме готови с функционален анализ, за да се види и къде има излишни звена, защото имаме дублиране. Не става дума за юристи, счетоводители и IT специалисти, а за звена, които изпълняват едни и същи функции”, коментира вицепремиерът.

Томислав Дончев коментира и строежа на АМ „Хемус” без обществени поръчки.

„Законодателството казва, че може по този начин да се строи. Възложителят има право на ниво европейско законодателство да възлага без конкурентна процедура, без процедурите, които са уредени в закона. Това е законно. Практика в редица държави е. Най-важно е да се построи „Хемус” с добро качество на добра цена и законно. А и строежът на магистрала се вижда от всички и е публично колко пари са  изхарчени. Ще контролираме”, отбеляза вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама