Облачно време, на места с дъжд и сняг, през почивните дни

07:30, 19 яну 19 25 1216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Времето през почивните дни ще е предимно облачно. На места ще превали дъжд в равнинните райони и слаб сняг в планините. Това показват средносрочните синоптични модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

Следващата седмица ни очаква по-меко от обичайното за януари време. Това ще се дължи на бавно подвижен център на ниско налягане, който ще се разположи над Северна Италия и ще оказва влияние на времето над цяла Европа - на Балканите ще е по-топло от обичайното, а над Германия, Франция и Северна Испания - по-студено.

В понеделник и вторник ще е предимно облачно почти без валежи и с дневни температури над нулата - до 6-8 градуса в равнините на Южна България. Отрицателни температури ще има само сутрин в местата със снежна покривка и по високите западни полета.

Заради формирането на средиземноморския циклон, чийто център ще е над Северна Италия, над Балканите ще се пренася по-топъл въздух от югозапад и особено в четвъртък и петък е възможно да има температури до 14-15 градуса.

Ще има валежи от дъжд от сряда, като на места в източната половина и в планините ще са по-обилни.

Такова ще се запази времето чак до края на следващата седмица. Сериозно застудяване и валежи от сняг не се очакват до първите дни на февруари, показва още анализ на средносрочните синоптични модели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама