Военен спаси възрастен мъж от горяща къща

10:30, 18 яну 19 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военен спаси възрастен мъж от пожар в къщата му. Ефрейтор Господин Янков минавал край мястото, в старозагорското село Михайлово, когато видял пламъците. Със собствен пожарогасител влязъл в сградата, обезопасил двете бутилки с газ пропан-бутан и извел навън 70-годишния собственик. По време на пожара възрастният човек се спънал и паднал пред пристройката на къщата си. 

„Отивах до магазина и видях, че къщата гори. Вратата беше заключена. Успях да я отворя. Веднага си помислих, че може да има газови бутилки и ги изнесох. Върнах се, изкарах човека и отидох да взема пожарогасителя от колата. Дойдоха хора от селото и се обадиха на 112”, заяви пред Нова телевизия ефрейтор Янков. Той допълни, че опитът му като военен му е помогнал в спасителната акция.

Спасеният Генчо Желев сподели, че чак когато се е свестил, осъзнал какво всъщност се е случило. По думите му пожарът е предизвикан от печка.

„Когато дойдох, къщата още гореше. Всъщност до пристигането на пожарната почти бяхме изгасили пламъците”, допълни кметът на село Михайлово Елена Христова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама