Шофьорът от среднощната гонка бил под въздействието на наркотици

16:40, 17 яну 19 25 1720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

29-годишният шофьор от среднощната гонка на територията на няколко области е бил под въздействието на наркотици, предаде ''Дарик''. Мъжът и двамата му спътници са от старозагорското село Ракитница, единият от тях също е употребил наркотици, има и криминално досие. Шофьорът не е криминално проявен и бил хванат в района на Шаново.

Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова обясни, че на мъжа ще бъдат повдигнати обвинение по три члена от Наказателния кодекс, грозят го до пет години лишаване от свобода. За другите двама ще бъде преценено дали да бъдат задържани за по-дълго време или освободени.

Преследваният автомобил не е собственост на нито един от мъжете, не е краден и не е обявен за издирване. Заловените обаче все още нямат обяснение защо не са се подчинили на многократните полицейски  заповеди. Една част от преследването на колата-беглец е била по второкласни пътища, няма пострадали пешеходци. С материални щети е само един патрулен автомобил. Не се е наложило използването на служебно оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама