НАП-Варна запечата магазини за китайски стоки в Шумен и Русе

14:40, 17 яну 19 / Икономика 25 1382 Topnovini
1

Засилен контрол на търговците в Североизточна България извършват инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна. Фискалните агенти следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

При извършване на контролна покупка в магазин за китайски стоки в Шумен на „тайните клиенти“ от НАП не е издадена касова бележка. Фискалните инспектори са извършили проверка на касовата наличност и отразеното на фискалното устройство и са установили, че само за два часа от отварянето на магазина разликата в касовата наличност е в размер на 1073 лева.

Магазинът е поставен под физическо наблюдение през целия ден, като в присъствието на данъчните оборотът е достигнал 10 538 лева. При извършена проверка в програмните продукти на НАП е установено, че за предходни периоди фирмата декларира дневни обороти средно от 1000 до 2000 лв. На търговецът е съставен акт за административно нарушение и магазинът е запечатан за срок от една седмица.

Магазин за китайски стоки в Русе също е посетен от инспекторите от НАП-Варна, където е извършена контролна покупка и за закупената стока не е издадена касова бележка. За да са сигурни, че това не е случайно, данъчните извършват повторна покупка, за която отново не им е издаден фискален бон. Този магазин също ще бъде запечатан за срок от една седмица от варненските данъчни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани