Във Враца отбелязват Деня на снежния човек с изложба

18:00, 17 яну 19 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни материали, ще подредят в Природозащитен център „Натура“ град Враца, съобщи БНР. Поводът е Световния ден на снежния човек- 18 януари. Експонатите са изработени по проект “Моят снежен човек“ от ученици на СУ „Васил Кънчов“, под ръководството на учителите Таня Павлова и Жулиета Босилкова.

Денят на снежния човек се чества от 2011 г. и е неофициален празник на един любим в зимните игри на децата приятел. Датата е избрана заради единицата, изобразяваща дръжката на метлата му, и заради осмицата - формата на тялото му. Идеята за Световен ден на Снежния човек е предложена от германеца Корнелиус Грец, който е известен с най-голямата си колекция от над 3000 снежни човеци и е регистриран в книгата на Гинес. 

Музеят на снежния човек се намира в град Ройтлинген, във федерална провинция Баден-Вюртемберг, в Югозападна Германия. Снежният човек  е символ на забавата през зимата. 

"Снежният човек надмогва политически и религиозни граници. Той е обичан както от по-възрастните поколения, така и от по-младите"- казва Корнелиус Грец. Той поздрави учениците и учителката по немски Жулиета Босилкова за подготвената изложба.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама