Югозападът се обръща срещу съдиите, взели решението за Пирин

10:58, 17 яну 19 25 957 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Милка Панчева, Георги Георгиев, Наталия Марчева, Румяна Папазова и докладчикът по делото Тодор Тодоров е съдебният състав, който взе решение окончателно да обори плана за управление на Пирин.

На практика съдиите от Върховния административен съд лишават Банско и региона от втори лифт и нови ски съоръжения.

Освен позитивните мнения от зелените около Тома Белев, в онлайн пространството вече започна и вълна от негативни реакции от потребители от Югозапада, както и от определени медии.

Така например, темата коментира кметът на Банско Георги Икономов в сутрешния блок на БНТ:

“Разочаровани сме, не само аз, но и цялата общност. Това може би беше предизвестено още с решението на тричленния състав на ВАС. Освен разочаровани ние сме и в огромно недоумение как може да се се игнорира действията, желанията и волята на цяла общност, която ние изразяваме повече от 10 години. Как може да се игнорира позицията на всички кметове от област Благоевград, защото си спомняте, че преди една година всички кметове застанаха и казаха, че трябва да има ски зона, защото целият регион работи тук. От тук насетне какво ще стане? Един застой, както за Банско, така и за зимния туризъм като цяло. Защото едва ли ще се намери нормален човек при тези трудности, при това отношение, при тези проблеми, които се създават, да инвестира в ски инфраструктура и да развиваме курортите”

“Каква е тая смешна „петчленка“? Господ ли са? Откъде накъде са толкова компетентни за съдбата на Пирин? Дузина съдебни състави в миналото са постановявали обратното решение. Десетки експерти, политици и общественици са заставали с имената си зад логичната и естествена теза, че Банско – една от световните столици на зимния туризъм, се нуждае от модерна инфраструктура.

Но не, не и не. В България, държавата на абсурдите, управляват през фейсбуците си зелените рекетьори на Тома Белев. И „петчленката“ им се връзва”, пише в коментар ПИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама