Фандъкова провери готовността за пускане на новите автобуси

14:15, 16 яну 19 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери готовността за пускане на нови автобуси в столичният градски транспорт.

Утре сутрин пускат още 30 нови автобуса на природен газ. Те са климатизирани, нископодови, със стандарт ЕВРО6 и ще се движат по линии 72 и 84.

До края на годината още 82 нови автобуса ще заменят по-старите, които още са в движение. 22 от тях вече са в София и се оборудват, като започнаха и доставките на 60-те съчленени автобуса на МАН. Всички те са на природен газ и с най-високия екостандарт ЕВРО6. Тази година се очакват и 13 нови трамвая, както и пускането на първия участък от третата метролиния. 

''До края на година 90% от автобусите на линия ще са нови. В последните няколко години реализирахме една от най-големите програми за модернизация на градския транспорт, с която целим да привлечем повече пътници и да спрем старите и замърсяващи автобуси. 
След изключително тежки преговори със синдикатите постигнахме споразумение за повишаване на заплатите на работещите в общинските транспортни дружества със средно 10%. Факт е, че съществува недостиг на шофьори и това е един от най-сериозните аргументи на социалните партньори, които настояват за увеличение на средства с цел задържане на шофьорите в системата на градския транспорт'', сподели Фандъкова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама