Апокалипсис в Света на Диска – идва "Последният герой” от Тери Пратчет

14:00, 19 яну 19 / Култура 25 1587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началото на тази история се е случило преди десетки хилядолетия, в една нощ на необуздана буря. Когато първият герой е взел огъня от боговете.
Краят на историята започва с появата на "Последният герой” от магьосника сър Тери Пратчет в ново луксозно издание с твърди корици и цветните илюстрации на Пол Къдби.

И нека апокалипсисът започне сега! Бум!
Той се превърна в легенда приживе.
Още помни славните дни на велики приключения.
Времената, когато героят не мислеше за бариери, адвокати и цивилизация.
И хората не му мърмореха за изтребването на дракони.

Но напоследък не винаги помни къде си е оставил ченето… И никак не му е весело.
Затова Коен Варварина е потеглил на поредния поход със своя древен меч, нов бастун и старите (наистина много старите) си приятели. Животът беше хубав. Сега той ще изкачи най-високата планина на Диска, за да се срещне с боговете си. Изобщо не е доволен, че те оставят хората да остаряват и умират.
Впрочем време е да им върне нещо.

Последният герой на света ще върне онова, което първият герой е откраднал. И то с лихвите. И това ще означава края на този свят, ако никой не го спре навреме.
Някой обаче ще се опита. И не е много ясно кой всъщност е „Последният герой”.

„Последният герой” достига до вас благодарение на: закачки с религия, кацането на Луната, богове, митични герои (прикования Прометей, Александър Македонски), драматичното преобразяване на Конан Варварина и Леонардо да Винчи.
Читателят също трябва да благодари на героите, които изобщо по нищо не приличат на хора: Вена Гарванокосата, един брой нещастен менестрел, един брой нескопосан магьосник в лицето на Ринсуинд, магьосниците от Университета, Библиотекаря, Смърт, Капитан Керът от Градската стража и естествено, на Лорд Ветинари.

И най-вече на невероятното чувство за хумор и въображението на сър Тери Пратчет – един от най-обичаните автори в световен мащаб!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама