Facebook ще инвестира 300 млн. долара в проекти, свързани с журналистика

19:30, 15 яну 19 / Свят 25 1695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook обяви, че ще инвестира 300 милиона долара в свързани с журналистиката проекти през следващите три години, предаде Франс прес. Една от целите на компанията е да стимулира местните медии, които страдат от цифровата революция.

"Ще продължим борбата срещу фалшивите новини, дезинформацията и нискокачествената информация, но освен това имаме възможността и отговорността да помагаме на местните медии да се разрастват и да успяват", написа в публикация във Facebook Кембъл Браун, вицепрезидент на Фейсбук за сътрудничество с медиите.

Социалната мрежа стартира в началото на януари 2017 г. своя проект за журналистиката, чиято основна цел е да засили връзките на компанията с медийната индустрия.Тогава ставаше дума най-вече за предложения на Facebook към медиите как да увеличат доходите си от своето присъствие в социалната мрежа и как да бъдат разработени механизми на сътрудничество между Фейсбук и медиите.

Инвестираната сума по тази инициатива не беше съобщена. Facebook (който разполага с 2,2 милиарда активни потребители) реши да отиде още по-далеч и да вземе участие в още много медийни проекти, част от които тепърва ще бъдат разработвани.

Освен това компанията ще създаде съвместно с центъра "Пулицър" специален фонд от пет милиона долара, който ще бъде предназначен да подкрепя финансово журналистически проекти на местни медии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама