Ловеч е с рекорден бюджет от над 45 млн. лв.

17:05, 15 яну 19 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекорден е бюджетът на община Ловеч през 2019 г. - стартовата рамка е близо 45,5 млн. лв.,съобщават от там. За сравнение: през миналата година бюджетът беше малко повече от 36,8 млн. лв., а през 2017-а - около 35 млн. лв.

Проектобюджетът за 2019 г. бе представен на обществено обсъждане от зам.-кмета Цветан Георгиев, който посочи разчетите по функции и пера. Сред стратегическите цели са постигане на устойчив икономически растеж, целенасочено привличане на инвестиции, осигуряващи устойчиво икономическо развитие, повишаване на жизнения стандарт на жителите на общината, както и запазване обема на предоставените услуги и повишаване тяхното качество чрез по-добра организация.

Приходната част се състои от делегирани от държавата дейности, които са в размер на малко повече от 24 млн. лв., или 52.9%, и от общински дейности в размер на около 21,4 млн. лв. (47.1%). При разходите за 2019 г. най-голям дял има функция „Образование“ - 16,3 млн. лв. (36%). Заедно с образованието сред ключовите приоритети за годината е и инфраструктурата.

Запазват се ставките на данък сгради и на таксата за битови отпадъци. Сред предложенията по време на общественото обсъждане бяха искания за ремонт на читалищата в Горан и Йоглав, поставяне на параклис в бившия концлагер „Слънчев бряг” и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама