Пловдив чества 141 години от Освобождението си

09:00, 16 яну 19 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев кани пловдивчани и гости на града на възпоменателно тържествено честване по повод навършването на 141 години от Освобождението на Пловдив от османско робство. 

Събитието ще се състои днес, 16 януари, от 11 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина на Пловдив /градината зад Централния дом на младоженците/.

Слово по повод годишнината и събитията от 1878 година ще произнесе Георги Василевски – историк, преподавател в Националната търговска гимназия в Пловдив. Водещ на тържеството ще бъде Златко Павлов.

В официалната церемония, организирана от Община Пловдив, ще участва почетна рота, венценосци и военен духов оркестър. Паметта на загиналите  за свободата на Пловдив ще бъде почетена с падане на колене и минута мълчание. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника на легендарния Капитан Александър Петрович Бураго .

В честването ще участват народни представители, Кметът на Община Пловдив, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет - Пловдив, общински съветници, Общественият посредник на община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, Българската православна църква, политически и обществени организации, медии и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама