Започват проверки на ЕРП-та заради цената на тока на енергийната борса

07:50, 15 яну 19 25 1094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 15 до 25 януари енергийното министерство и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започват проверки на електроразпределителните дружества с цел овладяване на поскъпването на електроенергията на енергийната борса.

Предвидени са и мерки в тази насока. Държавните енергийни дружества ще предложат допълнителни количества ток. Ще бъдат предложени и различни продукти, които са свързани с продажбата на различни количества ток за различни периоди.

Ще се работи и за обединение с енергийните борси от съседните страни, както и за отпадането на експортната такса за износ, която в момента съществува.

Ще се проверява и техническото състояние на съоръженията и електромерите в страната. Целта е да се види дали компаниите доставят реалната услуга, за която потребителите плащат.

Проверките са в отговор на притесненията от страна на бизнеса за сериозно поскъпване на електроенергията на борсата. Вчера министърът Теменужка Петкова обеща да се търсят възможности държавните енергийни дружества да осигурят допълнителни количества електроенергия за борсовия пазар, за да не се стига до драстични скокове в цената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама