Тръмп отрече да е работил някога за Русия

18:15, 14 яну 19 / Свят 25 647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп отрече днес да е работил някога за Русия, след като се появиха медийни публикации, че през 2017 г. ФБР е започнало разследване по този въпрос, предаде Франс прес.

"Никога не съм работил за Русия", заяви 45-ият президент на САЩ в заснежените градини на Белия дом. "Хората, които са започнали това разследване, са си го съчинили, защото уволних (тогавашния директор на ФБР Джеймс) Коми", добави той, предава БТА.

Тръмп използва думите "известни негодници" и "мръсни ченгета" по адрес на бивши служители на ФБР и министерството на правосъдието, отбелязва Асошиейтед прес.

"Мисля, че е позорно да ми задавате този въпрос", добави той.

Според в. "Ню Йорк таймс" разследването на американската федерална полиция е било слято с това на специалния прокурор Робърт Мълър за подозренията за съглашателство между Русия и предизборния щаб на кандидата за президент на Републиканската партия през 2016 г.

Запитан за информация на в. "Вашингтон пост", според която той е опитал да скрие подробности от свой разговор с руския си колега Владимир Путин, Тръмп също отрече да е правил нещо подобно.

"Не зная абсолютно нищо. Това са фалшиви новини. Срещата се увенча с успех", каза Тръмп, имайки предвид срещата на върха с Путин в Хелзинки през юли 2018 г.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама