Във вторник ще е облачно и на места ще вали сняг

07:15, 15 яну 19 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие със силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. През нощта над поголямата част от страната, а преди обяд главно над Източна България ще е облачно и на места в
североизточните и планинските райони ще превали слаб сняг.

След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 1-3 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще прехвърчи сняг. Ще духа бурен вятър от север-северозапад. Ще е много студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 13 градуса.

В сряда ще продължи да духа силен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, без валежи. Дневните температури ще се повишат. През нощта срещу четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а през деня ще се ориентира от югозапад. Облачността над много райони ще намалее до слънчево време. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама