Отложиха делото срещу бившия кмет на община Тетевен

16:00, 14 яну 19 25 1472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото срещу бившия кмет на община Тетевен Милен Милев, обвинен в длъжностно присвояване и престъпление по служба, отново бе отложено. Този път заради неявяване на приятелката му Биляна Василева, която също е подсъдима по делото, предаде БТА.

Пред съда е предоставено медицинско удостоверение за заболяването на детето й. За днешното заседание трябваше да се разпитват свидетели, които имат отношение към нейното обвинение и затова е необходимо личното й присъствие.

Заедно с Милев и Василева, обвиняеми по делото са и неговият заместник Детелин Пърлев и главната счетоводителка на Общината Ирена Тихолова. Делото срещу четиримата започна в края на 2015 г., но все още не може да приключи поради многократно отлагане по различни причини.

От прокуратурата съобщиха, че до момента са разпитани едва 10-15 от над сто свидетели.
Милев и Пърлев бяха арестувани през март 2014 г. Бившият кмет е обвинен за престъпление по служба, свързано с обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детските и социални заведения в Тетевен, с която били нанесени щети на Общината за около 400 хиляди лева.

Обвинени в престъпление по служба са и Детелин Пърлев и Ирена Тихолова. Срещу Пърлев е повдигнато и обвинение за документни престъпления. Биляна Василева е обвинена в престъпно ползване на преправени документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама