Задържаха българин, издирван с европейска заповед за арест

14:30, 14 яну 19 / Крими 25 518 Topnovini
1

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен, като взе мярка „задържане под стража“ по отношение на български гражданин, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

Мъжът е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от компетентните власти - съда в Грац, Австрия. Лицето е обявено за международно издирване по обвинение за злоупотреба с доверие и присвояване.

На 08.01.2019 г.,мъжът с инициали П. Н. е открит на територията на страната от полицейските органи и е задържан за срок от 24 часа на основание ЗМВР.
С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа.
Искането на прокуратурата е уважено, като съдът е взел мярка временно задържане под стража на издирваното лице, с оглед осигурявана на присъствието му в производството по екстрадиране.
След преценка на материалите по делото Окръжна прокуратура – Плевен ще внесе в съда искане за образуване на съдебно производство, след разглеждането на което съдът да се произнесе по допускане на предаването на българския гражданин на искащата държава

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани