Във Франция продават криптовалута в магазинчета за цигари

14:40, 14 яну 19 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен лотарийни билети, в шест магазина в Париж вече може да се купят и биткойни. Амбициите обаче са много по-големи.

Идеята е на френска финтех компания - в магазините за тютюн да се продава и криптовалута. Но създателите на групата имат по-големи цели - магазините да достигнат 6500 до февруари.

В края на миналата година авторите на идеята се свързали с местен доставчик на софтуер за касови апарати и поискали да се добави възможност за купуване на ваучери, които да бъдат разменяни за биткойни през уебсайта на компанията. 

Притиснати от намаляващите продажби на цигари и тютюневи изделия, 24 000 лицензирани магазина във Франция отдавна са разнообразили артикулите. 

Криптовалутата представлява интерес за мнозина - от такива, които вярват, че тя може да влияе на световните финанси, до желаещите бързи печалби. Има обаче и скептици.

През ноември френските регулатори предупредиха да не се купуват биткойни с аргумента, че този нерегулиран финансов инструмент е силно волатилен. Въпреки това те не са попречили на френската компания да осъществи своя план. Все пак експертите критикуват подобни продажби и са категорични, че е по-бързо и по-евтино биткойни да се купуват през специализираните платформи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама