Активи за 375 хил. лв. продаде НАП в Хасково през 2018 година

14:00, 14 яну 19 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Активи за 375 хиляди лева продадоха през миналата 2018 година публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково.
Най-големи по размер приходи за бюджета са реализирани от продажбите на недвижимо имущество – 298 хил. лв.. Сред успешно продадените такива има магазини в София и Димитровград, офиси и складове в Пловдив, апартамент в Хасково и къща в село Железари, община Ивайловград. Реализирани в търгове са също така леки и товарни автомобили, и движими вещи.

От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“, за да не се стига до налагане на мерки за принудително събиране на неплатени задължения. Мерки за принудително събиране на публични дългове към бюджета са запор на заплата, запор на банкова сметка, запор и продажба на активи, собственост на задълженото лице. Това могат да бъдат търговски сгради и офиси, жилища, земи, превозни средства, производствена техника, машини и съоръжения. С приходите от продажбите изцяло или частично се погасяват задълженията на собствениците, уточняват от НАП.
От Агенцията за приходите напомнят, че при наличие на неплатени задължения към бюджета, лицата нямат право на данъчни облекчения и отстъпки при декларирането и плащането на текущи данъци.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама