The Guardian: Brexit ще донесе дивиденти за България

18:41, 13 яну 19 25 1326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докато споровете за Brexit във Великобритания тормозят англичани, една страна вече изпитва дивиденти от ситуацията и това е България, пише британското издание The Guardian.

Курортите в страната отчитат рязко увеличение на резервациите от британски туристи, тъй като семействата търсят алтернативни летни дестинации.

Традиционно популярните туристически обекти в еврозоната станаха по-скъпи, тъй като паундът се срина спрямо еврото след гласуването Великобритания да напусне суюза. Сега семействата предприемат действия, за да се предпазят от бъдещи колебания в случай на невъзможност за сключване на сделка.

По време на „най-натоварените“ почивни дни през годината туристическите агенти съобщават, че все повече хора избират всеобхватни сделки, като по този начин блокират разходите за храна, напитки и настаняване. България – привлекателна страна за зимни и летни ваканции, се възползва от валутната несигурност. Асоциацията на британските туристически агенти (АБТА) заяви, че през тази година е имало увеличение с почти една трета в броя на ваканционните резервации за страната в сравнение с 2018-а година, когато вече е имало увеличение спрямо предходната година.

Отвъд валутните колебания, една невъзможна сделка може да доведе до редица административни главоболия за пътниците. АБТА предупреди, че издадените в Обединеното кралство европейски здравноосигурителни карти, които позволяват на гражданите на ЕС достъп до държавно здравно обслужване в други страни от ЕС, вече няма да бъдат валидни. Водачите може да се наложи да кандидатстват за международно свидетелство за управление на МПС и да носят физическа карта, издадена от тяхната застрахователна компания, за да покажат, че покритието им е приложимо по време на чужбина.

Несигурността около бъдещето на Brexit също засегна пазара на жилища, като продавачите и купувачите седяха здраво поради несигурността за бъдещето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама