Цветан Цветанов: Нямам никакви амбиции да съм евродепутат

13:34, 13 яну 19 / Политика 25 1208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот. Това каза председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНР.

„Европейските избори ще бъдат сериозен тест за цяла Европа“, категоричен е Цветанов. От ГЕРБ не подлагат на съмнение  ползите от членството на България в ЕС, като един от многото примери за това е промененият облик на цели български региони и градове. „Ние ще продължим да работим за повече Европа в България и повече България в Европа. Винаги сме полагали усилия нашите политики да бъдат съвместими с тези на ЕС и НАТО“, каза още председателят. Като пример той посочи и процедурата за избор на нов тип боен самолет, показвайки на евроатлантически партньори, че може да се вземе едно такова стратегическо решение за националната сигурност на България прозрачно, а не на тъмно.

Цветанов Благодари на председателя на ПЕС Сергей Станишев, че обедини усилия с българските институции и защити интересите на превозвачите, докато други като Корнелия Нинова и Румен Радев само създават разделение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама