Съмнения в лекарката по делото срещу шефа на БНТ

16:16, 11 яну 19 / Общество 25 347 Topnovini
1

Лекарката, взела кръвната проба на генералния директор на БНТ Константин Каменаров, ще бъде призована като свидетел по делото срещу него. Това реши в петък Софийският градски съд, който гледа процеса на втора инстанция.

СГС прие искането на Каменаров за справка от лечебното заведение, в което е направена кръвната му проба (установила 1,6 промила алкохол в кръвта), заради съмнения, че лекарят, който я е взел, не се е водил формален служител на болницата към момента на инцидента. Предстои да бъде изискана информация дали медицинското лице е работило в "Св. Анна" лятото на 2016 г., на какъв договор е било привлечено, дали е било на работа в конкретния ден и дали е изготвило документите по пробата на Константин Каменаров.

Ще се изиска информация дали тя е работила в "Св. Анна" в периода на лятото на 2016 г., на какъв договор е била привлечена, дали е била на работа в конкретния ден и дали е изготвила документите по пробата на Константин Каменаров.

Kъсно вечерта през юни 2016 г. Каменаров е спрян за полицейска проверка, а пробата му с дрегер отчела 1.6 промила. В края на 2017 г. Софийският районен съд му наложи условна присъда от година и три месеца затвор, 600 лева глоба, както и отнемане на шофьорската му книжка за година и половина. Каменаров ще трябва да напусне поста си, тъй като по закон членове на управата на БНТ не могат да са лица, осъдени с „лишаване от свобода” за умишлени престъпления от общ характер.

Ако втората инстанция потвърди присъдата и приеме Каменаров за виновен - дори и да измени вида и размера на наказанието, делото няма да стигне до Върховния касационен съд (ВКС). Ако обаче градският съд признае Каменаров за невинен, прокуратурата ще има право да протестира съдебния акт пред върховната инстанция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 3 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.