Образувано е досъдебно производство по случая с либийския танкер

14:15, 11 яну 19 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство по случая с либийския танкер „Бадр“. То е срещу частен съдебен изпълнител за незаконосъобразни действия по публичната продажба на кораба, приключила с възлагането му на българско дружество.

Според държавното обвинение частният съдебен изпълнител е превишил правата си с цел да набави за частна фирма имотна облага като е извършена незаконосъобразна промяна на собствеността на танкер.

Случаят е свързан с изпълнително производство, образувано в Районен съд в Бургас по искане на българско дружество, претендиращо за обезпечаване на свой дълг в размер на близо 10 милиона долара.

Българската фирма твърди, че тези дългове са натрупани от търговско дружество, собственост на либийската държава.

Спорът по изпълнителното дело е бил с искане за промяна на собствеността на танкера. Изпълнителното дело, обаче е спряно със съдебен акт. Въпреки това частен съдебен изпълнител от Бургас е извършил незаконосъобразно действия по публичната продажба на кораба в полза на българската фирма.

По случая все още няма повдигнати обвинения, казаха от Окръжната прокуратура. Танкерът в момента не се намира в български териториални води.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама