Каракачанов: Във Войводиново е спокойно, 2/3 от гетото е премахнато

14:05, 11 яну 19 / Политика 25 1645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от гетото е премахнато. Оттук нататък е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също премахнати, защото и те са незаконно построени". Това заяви вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод напрежението в пловдивското село Войводиново, където на Богоявление роми пребиха командос.

Каракачанов изрази увереност, че "полицията ще си свърши работата" на готвения в петък вечер протест, в който се очкава да се включат бивши и настоящи военни, както и футболни агитки.

„Разговарял съм с ръководството на организацията на военните. Уверението е, че те отиват да изразят съпричастност с бития свой колега, а не да вършат незаконни действия. Аз им вярвам, защото все пак това са бивши офицери и генерали от Българската армия“, заяви вицепремиерът.

Според него всяка община трябва да събаря незаконните постройки на своя територия, особено тези, които са направени от подръчни материали и са опасни.

„Какво става с това население? Много просто – това, което прави всеки гражданин на Република България, който работи, изкарва си прехраната, наема квартира. В България има хиляди села, в които няма хора и има празни къщи. Отиваш, наемаш дом или го купуваш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата. Това трябва да стане“, коментира още военният министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама