Депутат от ОП: Не сме допуснали изграждането на гетото във Войводиново

09:30, 11 яну 19 / Политика 25 1505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В последните три години представители на ВМРО са работили за това да се узаконят къщите на ромите в махалата на Войводиново", заяви депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди пред Нова телевизия. Той категорично отрече твърденията на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, че членове на ВМРО са позволявали незаконно строителство с цел да спечелят гласовете на жителите на гетото.

„Това е безумие, не сме си затваряли очите. Информирали сме десетки пъти администрацията за тези проблеми. А кметът е подкрепен от друга политическа сила. Наш член е заместник-председателят на Общинския съвет в Марица. И големият проблем на българската политика е, че Марешки влезе в нея”, заяви Сиди.

Той обясни, че на ромите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент.

„Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи”, коментира още Сиди. И нарече организациите, защитаващи правата на малцинството у нас, „грантаджийски”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама