Осъдиха кмета на Карлово за присвояване на средства

18:04, 10 яну 19 25 1351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районен съд-Пловдив осъди на три години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово. Със същото решение той е лишен от правото да заема длъжността "кмет" за срок от 4 години. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Кабаиванов е признат за виновен в присвояването на почти 27 000 лева европейски средства.

Емил Кабаиванов е признат за виновен в това, че в периода 24 април 2013 г. – 30 април 2014 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв., собственост на Община Карлово. Сумата е получено от общината по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Ако присъдата бъде потвърдена и от Окръжния съд в Пловдив, Кабаиванов няма да може да се кандидатира отново за кмет на Карлово на изборите наесен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама